Кокосово масло екстра върджин

Органичното студенопресовано кокосово масло на Аманпрана е 100% натурален, изключително здравословен продукт, получен чрез механично пресоване на раздробеното и изсушено месо на кокосовия орех. То не се рафинира, не се избелва, не преминава през никаква допълнителна обработка, която би влошила неговите  качества. Кокосовото масло възстановява цялостното здраве. Доказано е, че то помага при проблеми с храносмилането, при лечение на язви и при алергия към глутен. Ефикасно е при хронична умора, резистентност към антибиотици и при проблеми с щитовидната жлеза. Кокосовото масло екстра върджин е богато на лауринова киселина, която убива бактерии, вируси със защитен мастен слой и унищожава гъбични инфекции, вследствие на което то подпомага пряко и косвено лечението на болни от СПИН и рак. Нерафинираното био кокосово масло на Аманпрана помага за усвояването на протеините и намалява усещането за глад и желанието за сладко. С него може лесно да се отслабва и лесно да се напълнява  при нужда. То осигурява допълнително енергия и е ценна храна за спортисти и тежко болни.  


За разлика от повечето масла за пържене, които са пагубни за нашето здраве, дори когато се използват студени, поради това че са рафинирани и съдържат трансмазнини, oрганичното кокосово масло екстра върджин е идеално за печене, пържене, пържене в уок и във фритюрник, тъй като съдържа по-малко от 2% полиненаситени мастни киселини и това го прави най-стабилната мазнина при нагряване. То може да бъде загрявано до 230 °C за разлика от други масла, които ставaт канцерогенни при висока температура.

Кокосовото масло на Аманпрана е широкоспектърен здравословен заместител на скъпата козметика и е идеална основа за етерични масла.

Можете да го използвате вместо балсам за устни, крем за ръце, масажно масло и др.

Съдържание:  100 % био, нерафинирано кокосово масло, неизбелено, с естествен аромат и цвят. Наситени мазнини: 92.1% (вкл. Oмега 6 – 1.5%, Oмега 9 – 6.4%). Естествен източник на витамин Е (3mg/100g), растителни стероли, полифеноли, Коензим Q-10 и лецитин. Без съдържание на въглехидрати, протеин, захар, сол, холестерол, фибри, трансмазнини, глутен и алергични компоненти (EFSA 2003/89/EO). Подходящо за готвене, пържене и козметични цели.

Не нагрявайте хранителни продукти над 170- 180°C! 

Кокосовото масло издържа нагряване до 230 °C 

  • Не съдържа трансмазнини.
  • Не съдържа ГМО.
  • Биосертификат BLIK
  • Oпаковка: екологична и безвредна: стъклен буркан
  • Предлага се в опаковки по 325 мл и 1600 мл
  • Продукт на Fairtrade
  • Хранителен състав (на 100 г) - 858 cal, 3568 J.
  • Производител: Noble-House nv, B-2900 Schoten, Belgium